Smitte av salmonella
Smittet av salmonella
Publisert: 04.09.2020
Tidligere i år ble tre villsvinjegere i Kongsvingerregionen smittet av salmonella. Nylig ble også tre villsvin skutt i Aremark testet positivt for denne bakterien.
Salmonellabakterier blir som regel skilt ut gjennom avføring og kan smitte via forurenset fôr, vann eller kontakt mellom syke dyr. Svenske undersøkelser har vist at salmonellose er nokså vanlig hos villsvin, men bakteriene opptrer sjeldent i kjøttet. God slaktehygiene ved håndtering av villsvinslakt vil være effektivt for å motvirke at kjøttet blir infisert. Ved tilberedning av villsvinkjøtt anbefales det likevel å varmebehandle kjøttet til minimum 70℃ for å drepe eventuelle bakterier.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Ønsker du å være en av de første som mottar nyheter og informasjon fra oss? Meld deg på vårt nyhetsbrev og få informasjon om våre aktiviteter rett i innboksen.